Vlaamse Kano & Kajak Federatie

Zenne & Rupel, Hazewinkel

19 juni 2021 georganiseerd door WKKH

DE ORGANISATIE WERD GOEDGEKEURD DOOR DE CORONACOMMISSIE VAN DE GEMEENTE WILLEBROEK. Stroomafwaarts op de Zenne vanaf omgeving Brussel richting Boom. Sinds enkele jaren zitten er terug vissen in de Zenne. Er ontbreken enkel nog kajaks. De eerste 10 km zijn avontuurlijk op een smal en kronkelend parcours; dit gedeelte is minder geschikt voor boten met een vast roer. De laatste 5 km peddelen we op de bredere Rupel tussen de oude steenbakkerijen en voormalige kleiputten. Op deze tocht moet nergens worden overgedragen. Boten laden vanaf 9u00 OP DE PARKING VAN HAZEWINKEL.De karavaan vertrekt om 10u vanaf de parking van het watersportcentrum Hazewinkel.De mogelijkheid wordt geboden om de verplaatsing vanaf Hazewinkel naar de startplaats Coronaproof af te leggen per fiets (+-18 km). Vertrek fietsers om 9u45. De fietsen worden teruggebracht naar het eindpunt, vanwaar je terugfietst in groep naar Hazewinkel (+- 5km).

discipline:toervaren
inschrijvingen:Voorinschrijven is VERPLICHT via Twizzit: https://app.twizzit.com/v2/public/form/45da775b02dbf8ab5fe9adaaa7c49adf. Inschrijving afrekenen in het clubhuis WKKH. Adres = Beenhouwerstraat 29 Heindonk (Willebroek). Voorzie je van een mondmasker en pas de Coronamaatregelen toe!
van 8u30
tot 10u
aanrijroute:Via N16 tussen Mechelen en Sint-Niklaas. Volg de wegwijzers naar het domein Hazewinkel van Sport Vlaanderen. Vanaf Heffen: +- 2 km tot parking Hazewinkel. Vanaf de Vredesbrug in Willebroek: volg richting Heindonk en Hazewinkel; aan de kerk van Heindonk ga je rechtsaf tot de parking van Hazewinkel (+- 4 km).
kamperen:Gratis. Vanaf vrijdagavond naast de parking van de watersportbaan Hazewinkel, Beenhouwerstraat 28 Heindonk. Elektriciteit is niet beschikbaar. Tenten op het grasveld; campers op de parking.
randactiviteiten:Na de tocht is een BBQ voorzien voor de deelnemers aan het clubhuis. Prijs = 5€ per stuk vlees. Vooraf inschrijven is VERPLICHT via Twizzit: zie de link bij 'Inschrijvingen'
boottypes:afdaler, C10, Canadese kano, slalom, toerboot, wildwaterboot, zeekajak
voorzie je van:drank + versnapering voor onderweg, luchtzakken, zwemvest

contactinformatie:
Steve Vercauteren
tel.: 0471/79.51.91
e-mail:

De Konincktochten - 6e Zennetocht

      waterloop:Zenne - Dijle - Rupel
      trajectafstand:24 km
      vertrek:Havendoklaan Vilvoorde - aan de overloop van het kanaal Willebroek - Brussel in de Zenne
van 11u30
tot 12u
      aankomstplaats:Sas van Rupel naar het kanaal Willebroek - Brussel te Klein-Willebroek
      kostprijs_leden:2 euro; voor 2 dagen: 3 euro
      kostprijs_nietleden:3 euro; voor 2 dagen: 6 euro

Terug naar toertochtkalender