Vlaamse Kano & Kajak Federatie

Elk jaar wordt er een offiële toerkalender opgesteld binnen de kajakfederatie. Het is een bundeling van alle toertochten die georganiseerd worden door de aangesloten clubs van de federatie. De laatste tocht op deze kalender wordt georganiseerd door het Comité Sportieve Recreatie en wordt dan ook de Sluitingstocht genoemd. Het organiserende comité bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die verkozen worden vanuit de verschillende provincies omwille van hun belangstelling en expertise op recreatief vlak. De Sluitingstocht is mede hierdoor een unieke gelegenheid om kennis te maken met kano- en kajakvaren.

Het is een typische "Toertocht". Toervaren is een manier om met de kano of kajak de streek te verkennen, te genieten van de natuur, waterlopen doorheen een binnenstad te bevaren,... Naast een ontmoetingsmoment voor toervaarders is het een mooie gelegenheid voor niet-leden om kennis te maken het concept "Toervaren". Mensen kunnen er de verschillende kano - en kajakclubs leren kennen, proeven van de clubsfeer, luisteren naar vaarmogelijkheden, ervaringen uitwisselen met gelijkgestemden,...

Voor familieleden die niet varen zijn er vaak ook randactiviteiten voorzien zodat deze recreatieve promotietocht toegangkelijk blijft voor het ganse gezin.

 

De Sluitingstocht is de laatste tocht van het jaar maar hiervoor zijn er natuurlijk jaarlijks de clubtochten die je kan terugvinden op onze toerkalender.

In deze kalender kan je op de naam van de sluitingstocht klikken voor meer detailinfo.

 

Sportieve groeten

Het Comite Sportieve Recreatie 

contact: