Vlaamse Kano & Kajak Federatie

 Peddelen naar het nieuwe normaal

De Vlaamse Kano & Kajak Federatie heeft de laatste periode met de Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen, collega federaties en de waterwegbeheerders sterk verder gewerkt aan de belangen voor de peddelsport met een exit scenario in deze barre tijden van Corona.

VKKF ziet peddelsport voornamelijk als een individuele of familie gebonden sportactiviteit in open lucht. Op bevaarbare waterwegen, onbevaarbare waterlopen, de zee, ... is er veel ruimte voor onderlinge afstand. Mits enkele basisrichtlijnen kan de kans op besmetting met het Covid-19 virus gereduceerd worden tot een aanvaardbaar niveau.

Om de VKKF clubs te ondersteunen heeft VKKF in samenspraak met de betrokken partners een leidraad gemaakt voor peddelsporten die in elke fase van de crisis zal bijgesteld worden als standaard voor de VKKF clubs en peddelsporters.

Per fase wordt deze geüpdatet. De geldende richtlijnen in dit document kunnen ten allen tijden worden bijgestuurd aan de actuele toestand.

Sport Vlaanderen verwijst naar volgende adviezen: Corona & sportbeoefening in Vlaanderen

De Vlaamse Sportfederatie geeft in samenwerking met Sport Vlaanderen zo veel en zo snel als mogelijk informatie. Hier treft u ook alle linken en informatie voor financiële compensatie. 

De beslissingen van de federale overheid zijn ingrijpend, maar noodzakelijk. Iedereen heeft een rol te spelen in het tegengaan van het virus. VKKF neemt hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op en we vragen aan jullie, onze clubs en onze leden, om ook jullie verantwoordelijkheidszin en burgerplicht op te nemen.